informeer naar de kosten en mogelijkheden

historie

Over vroeger..

Kamers ensuite

Kamers en suite (ook wel kamer en suite, suite is de benaming voor een combinatie van een voorkamer, de kamer aan de straatkant, en een achterkamer, gescheiden door een of twee schuifdeuren. De schuifdeuren beslaan de halve breedte van de ruimte. De deuren worden meestal achter kasten geschoven, zodat aan beide zijden van de deur opbergmogelijkheden zijn.
Soms is in een van de kamers echter geen kast maar een muur te zien. De deuren kunnen geheel van hout zijn, vaak met panelen, of ingezet met sierglas of glas in lood, zodat er meer licht in de andere ruimte komt. Beide kamers van de suite hebben een deur naar de gang.

Gebruik van de separatie

De kamer aan de straatkant, de voorkamer of mooie kamer, wordt vaak gebruikt om (zakelijk) bezoek te ontvangen. De achterkamer is dan de eigenlijke woonkamer. Twee kamers en suite kunnen ook beide aan de voor- of aan de achterkant liggen.
De kamers kunnen natuurlijk ook op andere dan de genoemde wijze gebruikt worden. Soms dient de achterkamer als slaapkamer of kinderkamer. Andere bewoners kiezen voor een grote woonkamer: de tussendeur staat permanent open. In dat geval staat er vaak een meubel tegen een van de deuren naar de gang, zodat die deur nooit gebruikt wordt.

Trivia

De suite werd soms ingericht als theater, waarbij de ene kamer als podium en werkruimte dient en het publiek in de andere kamer plaatsnaam. Meestal voor een optreden in de huiselijke sfeer, maar het komt ook voor dat een woning met een suite als openbaar theater wordt ingericht. De uitdrukking “tussen de schuifdeuren” als aanduiding voor een optreden in de huiselijke sfeer, vindt haar oorsprong in de suite, waar de schuifdeuren als theatergordijn fungeerden en de ruimte tussen de schuifdeuren als podium.

Marketing toen

Vroeger waren er net zoals nu talloze bedrijven bezig met het bouwen van kamer en suites

onze klanten aan het woord

4,8
4,8 van 5 sterren (op basis van 11 reviews)
Uitstekend82%
Heel goed18%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Verschrikkelijk0%zonder rommel hersteld

25 maart 2022

Onze suitedeuren waren vastgelopen. De heren van Mijnkamerensuite hebben ze snel en goed en zonder rommel hersteld.

Monica en Flora

Alles liep supernetjes en volgens afspraak, top service!

15 januari 2022

Na een nieuwe vloer in ons jaren 30 appartement wilde ik onze ensuite deuren laten ophangen, zodat er geen rails meer door de kamer lopen. Het is niet alleen supernetjes geworden, het is zelfs een geweldige upgrade gebleken! Omdat onze vloer na 100 jaar een heel klein beetje krom loopt in het midden, liepen de rails in een kom en stonden de deuren altijd wat scheef tegen elkaar. Ik had er nooit last van, maar nu hangen ze weer supermooi recht en wat een verschil is dat! Ziet er veel beter uit en daarnaast loopt alles weer soepel voor open en dicht. Geweldig werk, wij zijn enorm blij, dit hadden we veel eerder moeten doen! Alles liep supernetjes en volgens afspraak, top service!

Wouter

Kortom super!

9 december 2021

Na aankoop van een oude woning uit 1910 waarvan de en suite deuren amper open gingen, hebben Eric en Aad onze en suite prachtig gerenoveerd,

We hebben onze deuren laten ophangen, met een mooi en stevig ophangsysteem. De deuren lopen weer soepel, en geen rails meer op de vloer!

Echt vakwerk! Ter plaatse werd de sierlijst gefreesd in de stijl van de rest van de en suite, onder het genot van klassieke muziek die de heren bij hadden, het was niet alleen gezellig maar ook leerzaam daar we nog een stukje geschiedenis meekregen. Kortom super!

Sonny en Marjolein

deuren die sinds 1968 op zolder zijn bewaard

22 november 2021

De heren hebben prima werk geleverd. Alles is van tevoren doorgesproken en er wordt gedacht in oplossingen. De werkzaamheden en afwerking zijn met respect voor de deuren, die sinds 1968 op een zolder zijn bewaard, en met liefde voor het vak uitgevoerd. Nadien is alles netjes opgeruimd. Ik denk dat de deuren nu soepeler lopen dan ze ooit gedaan hebben. Echt vakwerk!

Fam. Den Dekker-Lafleur

Eindelijk een goed systeem

5 november 2021

Eindelijk een goed systeem voor onze ensuite-deuren, vakkundig uitgedacht, en geplaatst door Eric en Aad. Geen rails in de houten vloer, maar een goed afgewerkt hangsysteem. Eric en Aad zijn goede en prettige vakmensen om in huis te hebben en fijn in de communicatie. Ook de financiële kant is helder en volgens afspraken afgehandeld.

Peter en Grietje